Продовжується робота з боржниками

Від: 7 Жовтня, 2020

Заборгованість абонентів АТ «Херсонська ТЕЦ» за спожиту теплову енергію категорії «Населення» складає 150 млн. грн.  Для підприємства, якому необхідно проводити ремонтні роботи на тепломережах та основному обладнанні, платити заробітну плату персоналу та податки такі борги – справжня катастрофа.

Юрисконсульти підприємства нагадують, що у разі систематичної несплати за надану послугу, суд може накласти арешт на рахунки та майно споживача, а також заборонити виїзд за кордон.

На сьогодні постачальник житлово-комунальних послуг має право звернутися до суду із заявою про видачу судового наказу про стягнення заборгованості з оплати житлово-комунальних послуг.

Судовий наказ є виконавчим документом, на підставі якого, в разі якщо боржник добровільно не виконає рішення суду, здійснюватиметься примусове виконання рішення суду про стягнення заборгованості.

За перше півріччя 2020 року юридичним відділом АТ «Херсонська ТЕЦ» було подано 324 позови до суду на стягнення 1 564 844 грн., наразі у суді розглянуто позовів на суму 411 461 грн.  Скоро з цими боржниками почнуть працювати державні виконавці, які будуть описувати та накладати арешти на банківські рахунки, у т.ч. карткові. Таким чином, додатково, буде з’ясовуватись місце роботи боржників.

Також, крім основної заборгованості неплатникам доведеться сплатити судовий збір у розмірі (1,5 % ціни позову, але не менше 1 розміру прожиткового мінімуму, зараз, 2102 грн.).

Тобто обов’язок оплачувати за спожиті послуги наразі закон не скасовує і не відтерміновує. Це стосується всіх комунальних послуг: теплопостачання, вивезення сміття, водопостачання, водовідведення, електроенергії та газопостачання. А боржникам доведеться сплачувати кошти, які перевищуватимуть суму заборгованості, у разі, якщо справа дійде до суду.

Інші новини

Від: 6 Лютого, 2024

Від: 3 Січня, 2024

Від: 22 Грудня, 2023