Від: 29 Березня, 2021

 

Щоденно АТ «Херсонська ТЕЦ» отримує десятки звернень, відповіді на найпоширеніші ми вирішили розглянути в серії постів.

  1. НА БУДИНКУ ВСТАНОВЛЕНО ТЕПЛОВИЙ ЛІЧИЛЬНИК, А НАРАХУВАННЯ, ЯК ЗА ЙОГО ВІДСУТНОСТІ.

Відповідно до Закону України «Про комерційний облік» засоби вимірювальної техніки теплових лічильників мають проходити періодичну повірку, зазначену у технічному паспорті на цей засіб (раз на 6 років для засобів механічного типу та раз на 9 років для всіх інших). У разі порушення цих строків, нарахування за послуги теплопостачання проводяться відповідно до Правил надання послуги з постачання теплової енергії, затверджених Постановою КМУ від 21 серпня 2019 р. № 830. «Обсяг споживання теплової енергії визначається за встановленою органом місцевого самоврядування нормою споживання, що підлягає щомісячному коригуванню виконавцем послуги за фактичною кількістю годин постачання теплової енергії та фактичною середньомісячною температурою зовнішнього повітря». Те ж саме відбувається, якщо особа, уповноважена за передачу показань до ТЕЦ, припиняє надавати звіти.

Відповідно, враховуючи те, що повірка у середньому займає тиждень – другий, ці роботи доцільно провести у влітку, адже в такому випадку відсутність обліку послуги по лічильнику не відобразиться негативно на сумі у платіжці.

  1. ПОНЯТТЯ ВАРТОСТІ КВАДРАТНОГО МЕТРУ за новим законодавством не враховується у контексті обліку послуги з постачання теплової енергії.

Що змінилось? Після вступу в силу Закону України «Про житлово – комунальні послуги» облік послуги з теплопостачання ведеться відповідно до положень Правил надання послуги з постачання теплової енергії, затверджених Постановою № 830 від 21 серпня 2019р. Для кожного помешкання розраховується кількість гігакалорій, спожитих відповідно до показань теплового лічильника або за встановленою органом місцевого самоврядування нормою споживання, що підлягає щомісячному коригуванню виконавцем послуги за фактичною кількістю годин постачання теплової енергії та фактичною середньомісячною температурою зовнішнього повітря у будинках, не обладнаних тепловим лічильником. Тобто для кожної квартири вираховується індивідуальна сума за теплову енергію у розрахунковому місяці.

Інші новини

Від: 6 Лютого, 2024

Від: 3 Січня, 2024

Від: 22 Грудня, 2023