Відкачка ґрунтових вод по вул. Привокзальна – технологічно вимушений процес!

Від: 11 Січня, 2021

Відкачка води по Заводському проїзду дренажною насосною станцією ТЕЦ в ливневу каналізацію – це технологічно вимушений процес, спричинений затопленням тепломереж ТЕЦ ґрунтовими водами. Насосну станцію було  збудовано в кінці 70-х років для відкачування (зниження рівня) ґрунтових вод в районі вул. Привокзальна – Заводський проїзд, для запобігання підтоплення підземних непрохідних каналів теплових мереж.

Зазначимо, що тенденція підвищення ґрунтових вод по всьому місту спостерігається протягом десятиліть. Херсонська ТЕЦ, зі свого боку, неодноразово виносила це питання на розгляд місцевої влади. Так, згідно з запитом ТЕЦ, Південно-Українська гідрогеологічна експедиція ще у 2010 році повідомляла про підвищення рівня ґрунтових вод по місту і, зокрема, в цьому районі до 1,66 метри. Враховуючи те, що теплотраси нашого підприємства проходять на рівні 2-3 метрів під землею, ґрунтові води підтоплюють їх в середньому на 1 метр, що призводить до корозії трубопроводів.

Станом на сьогодні, єдиними виходом є відкачка ґрунтових вод насосною станцією. Цей технологічно вимушений процес по вул. Привокзальна-Заводський проїзд здійснюється навіть у літню пору року, коли рівень ґрунтових зменшується.

Звертаємо вашу увагу, що процес відкачки ґрунтових вод не потребує компенсації технологічних витоків. Станом на 11.01.2021р. підживлення тепломереж ТЕЦ перебуває в межах норми, жодних витоків з теплових мереж ТЕЦ на даній ділянці не спостерігається.

Інші новини

Від: 6 Лютого, 2024

Від: 3 Січня, 2024

Від: 22 Грудня, 2023