Від: 8 Квітня, 2021

Сьогодні, 8 квітня у великій залі для засідань Суворовської районної у м. Херсоні ради було гаряче. Голови ОСББ ставили наболілі запитання до представників міської влади,  АТ «Херсонська ТЕЦ» та АТ «Херсонгаз».

Тарифи на постачання теплової енергії. Чергове їх підвищення у листопаді минулого року викликало хвилю обурення, яка докотилась і до сьогоднішньої наради. Заступник голови правління із збуту теплової енергії Олена Кузьміна пояснила, що старий тариф утримувався з 2016 року. В 2020 році НКРЕКП Постановою № 2267 від 30.11.2020р. було встановлено діючий тариф для потреб населення на рівні 1668,47 грн за 1 Гкал, без ПДВ. Таке підвищення було спричинено збільшенням ціни на природний газ, який становить 80% тарифу, його транспортування та розподіл. Адже вартість блакитного палива, врахована у нинішньому тарифі складає 5375, 37 грн. за тис. куб. без урахування тарифів на його транспортування та розподіл. Для порівняння, у тарифі від 9 червня 2016 році ця тарифна складова становила 3948 грн. за тис. куб. Відшкодування собівартості за даним тарифом складало лише 72%.  Також пані Олена зазначила, що у 2020-2021р.р. відсоток оплати за спожите тепло категорії «Населення» становить лише 60%. Юридичний відділу у межах своїх повноважень проводить претензійно – позовну роботу, направлену на стягнення заборгованості у судовому порядку.

Температура подачі теплоносія при плюсовій температурі зовнішнього повітря. Як зазначив начальник Теплових мереж АТ «Херсонська ТЕЦ» Валерій Довганіч, подача теплоносія регламентується температурним графіком, затвердженим Херсонським міськвиконкомом. Ознайомитись з ним можна за посиланням http://old.tec.ks.ua/files/temp.jpg на сайті Товариства та додав, що у період високих температур котельне обладнання ТЕЦ працює в діапазоні 50% навантаження.  Так як не всім ОСББ по кешені провести вартісну модернізацію та встановити ІТП, спікерами з числа голів ОСББ було подано пропозицію відновити роботу теплових пунктів. Представники ТЕЦ пообіцяли винести цю пропозицію на розгляд Херсонської міської ради як балансоутримувача мереж та висловили припущення щодо реалізації пілотного проекту по відновленню роботи теплових пунктів із встановленням погодозалежної автоматики для обслуговування до 10 житлових будинків.

Інші новини

Від: 6 Лютого, 2024

Від: 3 Січня, 2024

Від: 22 Грудня, 2023