Від: 8 Жовтня, 2021

Підвищення тарифів – подія, яку рідко зустрічають оплесками. Особливо, якщо це тариф на опалення і немалі суми до оплати в результаті. Як би там не було, а ціну на послуги підприємства завжди збільшують чинники, на які воно змушене реагувати, якщо не бажає припинити свою діяльність. Зокрема, левову частку структури тарифу (більше 60%) становить оплата за газ та його розподіл. Для прикладу, вартість 1 тис.кубометрів блакитного палива без ПДВ, для потреб бюджетної сфери, закладена у минулорічному тарифі, становила 5375,37 грн., для  нинішнього – 16 392 грн. Не треба бути економістом, аби зрозуміти, що зростання ціни буде неминучим.

У тарифах на транспортування та постачання теплової енергії було враховано збільшення вартості води на технологічні потреби, підвищення ціни на електричну енергію, збільшення розміру мінімальної заробітної плати та витрати на відшкодування технологічних втрат.

На дотримання діючого законодавства, АТ «Херсонська ТЕЦ» провело «відкриті обговорення», розмістивши відповідні оголошення на сайті підприємства. Також інформацію щодо наміру підвищити тариф було обговорено на радіо та телебаченні із зазначенням прогнозованого збільшення варстості послуг.

P.S. Наступного дня після встановлення у Херсоні нових тарифів на тепло,  30 вересня, відбулося засідання Конгресу місцевих та регіональних рад. І Володимир Зеленський пообіцяв, що тарифи для населення залишаться на рівні ОЗП минулого року, а для підтримки підриємств ТЕК держава спрямує додаткове фінасування. Херсонська ТЕЦ і далі слідкуватими за змінами у законодавстві та інформуватиме споживачів.

Інші новини

Від: 6 Лютого, 2024

Від: 3 Січня, 2024

Від: 22 Грудня, 2023