Від: 25 Вересня, 2021

Акцентуємо увагу співвласників житлових будинків, які обладнані тепловими лічильниками. Закон «Про комерційний обік» регламентує міжповірочні інтервали засобів вимірювальної техніки вузлів комерційного обліку теплової енергії (у народі – тепловий лічильник). Щороку після закінчення опалювального сезону фахівці проводять контрольне зняття показів та роблять огляд вузлів комерційного обліку теплової енергії, що оформлюється відповідними актами. В разі необхідності, у акті робиться припис щодо повірки засобів вимірювальної техніки.

Ігнорування цих приписів може бути вартісним, адже у майбутньому нарахування за опалення протягом перших трьох місяців проводитимуться за середнім споживанням попереднього опалювального періоду, після закінчення цього терміну розрахунок буде здійснюватись, як для будинків, які не обладнані тепловими лічильниками («Правила надання послуги з постачання теплової енергії і типових договорів про надання послуги з постачання теплової енергії», затверджених Постановою КМУ № 830 від 21.08.2019 року).

Саме тому варто поцікавитись у особи, уповноваженої за обслуговування лічильника, про терміни планової повірки, адже Ваша байдужість сьогодні може обернутись додатковими сумами у платіжці завтра.

Окремою проблемою є житлові будинки, відповідальні особи яких ухиляються від зустрічі з фахівцем ТЕЦ. Зокрема це адреси:

  1. Вул. Лютеранська, 20
  2. Пр. Текстильників, 7,8, 8-А
  3. Вул. Чорноморська, 22-А
  4. Вул. Миру, 14,45, 23
  5. Вул. Університетська, 108, 102
  6. Вул. Зала Егерсег, 17
  7. Вул. Б. Мозолевського, 2
  8. Пл. Привокзальна, 20, 22

У такому випадку неможливо зняти контрольні показання та провести звірку нарахувань цілому будинку.

Інші новини

Від: 6 Лютого, 2024

Від: 3 Січня, 2024

Від: 22 Грудня, 2023