Від: 11 Серпня, 2021


В серпні цього року наші абоненти отримали платіжки з рядком рекомендованого платежу. Не для всіх це нарахування за теплову енергію було повністю зрозумілим, тож ми вирішили дати більш детальні пояснення. Ініціатива авансового платежу була запроваджена для забезпечення закупівлі енергоносіїв для осіньо – зимового періоду 2021-2022р.р. в умовах ринку природного газу після відміни ПСО (за новими договорами підприємства паливно – енергетичного комплексу проводять закупівлю блакитного палива за умови повної передплати або банківської гарантії).
Що потрібно знати про авансовий платіж:
1. Вищевказаний платіж є добровільним та не має нічого спільного із заборгованістю за спожиту теплову енергію.
2. Кошти, внесені у рамках авансового платежу, будуть зараховані на особовий рахунок споживача у якості передплати послуг з постачання теплової енергії, які будуть надані у майбутньому опалювальному сезоні.
3. Рекомендована передплата, яка надійшла нашим споживачам у серпневих платіжках, розрахована для кожного споживача окремо та становить 10% від нарахувань у опалювальному сезоні 2020 – 2021 р.р
Прохання внести авансовий платіж не суперечить діючому законодавству. Так, у Правилах надання послуги з постачання теплової енергії, затверджених Постановою КМУ № 830 від 21.08.2019р. п. 37: «За бажанням споживача оплата послуг може здійснюватись шляхом внесення авансових платежів».

Інші новини

Від: 6 Лютого, 2024

Від: 3 Січня, 2024

Від: 22 Грудня, 2023