Від: 9 Червня, 2021

Абоненти нашого Товариства часто бувають незгодні з нарахуваннями за опалення. Саме така ситуація і стала предметом судового спору між споживачем та АТ «Херсонська ТЕЦ».  Споживач звернувся до суду з приводу правильності проведених нарахувань за опалення, а саме: він вважав, що показник теплового навантаження був застосований невірно.

ДЛЯ ДОВІДКИ: середньозважений норматив теплового споживання був введений Правилами надання послуги з постачання теплової енергії, затвердженими Постановою КМУ № 830 від 21 серпня 2021р. Для АТ «Херсонська ТЕЦ» він був затверджений рішенням Виконкому Херсонської міської ради та становить – 0,000041 Гкал/годину на 1 кв. метр.

Фахівці юридичного відділу та Служби збуту теплової енергії неодноразово у ході особистих зустрічей пояснювали методику розрахунків, надавали пояснення. Але споживач, не погодившись з розрахунками підприємства, подав позов до суду, де просив стягнути з Херсонської ТЕЦ 112 тис. грн., а також 100 тис. моральної шкоди.

3 червня 2021 року Господарським судом Херсонської області було поставлено крапку у цій справі та відмовлено у задоволенні позовних вимог у повному обсязі.

Інші новини

Від: 6 Лютого, 2024

Від: 3 Січня, 2024

Від: 22 Грудня, 2023