Від: 13 Травня, 2021

У минулому опалювальному сезоні до Херсонської ТЕЦ звертались споживачі, які встановили квартирні лічильники у будинку, що обладнаний загальнобудинковим лічильником. Щомісячно у платіжках за опалення вони отримували донарахування, які видавалися їм незрозумілими.

Мова іде  про  небаланс для будинків, які оснащені квартирними лічильниками. Розподіляється він згідно «Методики розподілу між споживачами обсягів, спожитих у будівлі комунальних послуг» (наказ Мінрегіону від 22.11.2018 № 315) та становить різницю між: обсягами комунальної послуги, визначеної на підставі показань загальнобудинкового лічильника та обсягами комунальної послуги, що дорівнює сумі Гкал, спожитих у житлових приміщеннях будинку, обсягами теплової енергії, спожитих на опалення місць загального користування та допоміжних приміщень, забезпечення функціонування внутрішньобудинкових систем опалення.

Розділ 5 Методики визначає: «Якщо в розрахунковому періоді виникає небаланс обсягів теплової енергії, така різниця розподіляється між споживачами пропорційно до загальних/опалюваних площ/об’ємів їх приміщень».

Говорячи простіше, якщо ваше помешкання обладнане квартирним лічильником, то окремим пунктом у платіжці буде визначено плату за опалення місць загального користування, яка розподілятиметься пропорційно до опалювальної площі вашого помешкання.

Інші новини

Від: 6 Лютого, 2024

Від: 3 Січня, 2024

Від: 22 Грудня, 2023