Від: 27 Квітня, 2021

Сьогодні ми поговоримо на тему субсидії та боргів за житлово – комунальні послуги. Чи можуть ці поняття йти пліч – о – пліч? Чи наявність боргу унеможливлює отримання субсидії? Ці та інші питання пояснюють фахівці Управління праці та соціального захисту населення Дніпровського району.

«Станом на 26 квітня питання призначення субсидій в Україні регламентує Постанова КМУ № 848 від 21 жовтня 1995 року «Про спрощення порядку надання населенню субсидій для відшкодування витрат на оплату житлово-комунальних послуг, придбання скрапленого газу, твердого та рідкого пічного побутового палива». У Постанові визначено, що при наявності заборгованості з оплати житлово – комунальних послуг понад три місяці, сума якої перевищує 20 неоподаткованих мінімумів доходів громадян (340 грн.), субсидію в автоматичному режимі не буде продовжено.

Для відновлення субсидійних виплат громадянам, у яких є борги з оплати за житлово – комунальні послуги (зокрема, за опалення), необхідно подати в управління соціального захисту населення, за місцем перебування на обліку, документальне підтвердження відсутності заборгованості.

Іншим шляхом вирішення даного питання є укладання договору реструктуризації з надавачем комунальної послуги (для наших споживачів – це АТ «Херсонська ТЕЦ», каб. № 9, пл. Павла Дубинди, 3) та надання копії договору до УПСЗН за місцем перебування на обліку».

Оскільки на час карантину в установах – надавачах соціальних послуг можуть діяти обмеження на відвідування, для економії власного часу, уточнюйте графіки роботи вашого УПСЗН за телефонами:

УПСЗН Суворовської районної у м. Херсоні ради – 22-32-24

УПСЗН Корабельної районної у м. Херсоні ради – 22-96-90

УПСЗН Дніпровської районної у м. Херсоні ради – 35-50-02

Інші новини

Від: 6 Лютого, 2024

Від: 3 Січня, 2024

Від: 22 Грудня, 2023